Prima pagină > Recenzii > Shutter Island

Shutter Island

Shutter Island, o nouă capodoperă semnată de către Martin Scorsese după o pauză de 4 ani. Din nou rolul principal îl joacă Leonardo DiCaprio, totuşu cu fiecare film în parteneriat cu Scorsese e mai bun şi mai bun.

Filmul este unul foarte psihologic şi încurcat, te ţine foarte bine în suspans toate cele 2 ore. Chiar dacă tema nu este nouă şi mulţi critică că ar fi putut fi şi mai bine, totuşi eu sunt de părere că Scorsese practic a făcut totul cum trebuie, chiar dacă pe parcursul filmului se observă unele neajunsuri şi şcene neterminate dar trebuie să nu uităm că acesta e Scorsese, doar lui îi este caracteristic schimbarea rapidă a şcenelor şi acţiunilor.

Cît despre actori … au fost buni, înafară de DiCaprio care a uimit (deşi este loc şi pentru mai bine în jocul lui) am apreciat mult jocul lui Kingsley care ca deobicei joacă foarte bine şi ştie să convingă auditoria cu jocul său, Mark Ruffalo a jucat mai bine ca deobicei dar ca şi la DiCaprio afirm că este loc şi pentru mai bine …

Scenariu este foarte bun, cred că cartea Dennis Lehane este la fel de captivantă (să nu uităm că este autorul cărţii Mystic River care la fel impresionează), aş zice că are şanse să fie nominalizat la Oscar pentru Cel Mai Bun Scenariu Adaptat.

După părerea mea Shutter Island este primul canditat din acest an la nominalizarea în categoria Cel Mai Bun Film la premiul Oscar, dar să aşteptăm sfîrşitul anului …

Pentru cei ce încă n-au privit filmul recomand să o faceţi neapărat în următoarele zile.

Nota: 9,5 / 10

Categorii:Recenzii Etichete:
  1. 1 aprilie 2010 la 15:42

    tu zici că el schimbă tema foarte des şi rapid… spre exemplu în Taxi Driver nu a fost chiar aşa… se ţinea pe o temă la început, apoi a apărut a doua temă… deja nu o mai numesc fiindcă am generalizat…

    mă bucur că ţi’a plăcut… după mine filmul a fost bun, dar nu într’atît ca să fiu mulţumit (satisfăcut) de privirea celor ~ 2 ore din cauza unor scene adăugătoare sau care realizau idea filmului prin cîteva cuvinte, cu toată că finalu cu copii a fost neaşteptat, imho. Kingsley la fel mi’a plăcut.. chiar destul de tar.

    trebuie nişte rectificări la exprimare: foarte psihologic…

  2. Tolinho
    1 aprilie 2010 la 16:28

    Parerea mea este ca acest gen este inovatoriu pentru Scorsese. Sunt fan al sau, este regizorul meu preferat, dar totusi parca domeniul sau sunt filmele gen Casino, Gangs of New York sau la urma urmei The Departed (capodopera). Este bine totusi ca si-a schimbat spectrul de regizoriu, or, practica de experimentare a producerii filmelor cu tematica radical/partial diferita de filmografia anterioara in ultimul timp este destul de intrebuintata, si deseori se bucura de succes (vezi Peter Jackson – The Lovely Bones). Totusi, as lasa acest gen de filme pe seama unor regizori consacrati in domeniu cum ar fi Polanski, Soderbergh sau Nolan. In rest, doar cuvinte de lauda pentru Scorsese si desigur DiCaprio.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu