Avatar

Avatar, extraordinar film, cel mai bun film al maestrului Cameron.

Deşi are 2 ore jumate, filmul te ţine cu gura deschisă întreg acest timp. Imaginele din film splendide, incredibile. Se crează aşa o impresie că această lume cu adevărat există, o lume de vis şi plină de frumuseţe.

Cameron a meditat în acest film asupra mai multor lucruri, cel de bază desigur fiind relaţia dintre om şi natură. Aceasta este foarte bine evidenţiat prin dragostea localnicilor Na’vi şi legătura lor cu toate animalele.

Cameron ne arată ce se poate întiîmpla dacă vom continua natura. Eu cred că după acest film trebuie să ne punem mai multe întrebări pe acest subiect.

O altă temă abordată este colonizarea şi efectele ei. Eu cred că nimeni n-a rămas bucuros de distrugerile pe care le-au făscut oamenii pe această planetă pentru a o cuceri, din păcate la fel a fost şi în timpurile colonizării Americii. Iar cauza tuturor lucrurilor este bogăţia. Noi nu preţuim ceia ce avem şi mereu dorim mai mult, dar uităm lurul principal, noi provenim dîn natură, ea e mama tuturor lucrurilor.

Deci, noi trebuie să respectăm natura dar şi alte popoare şi oameni, iar respectul se înfăptuieşte doar înţelegîndu-le.

Efectele vizuale la fel au fost la nivel, de peisaje, sunet şi alte elemente nici nu mai discut …

În final, pot spune că acest film e unul revoluţionar din cinematografie, dar el poate deveni şi mai revoluţionar dacă noi vom învăţa să iubim lumea ce ne înconjoară ca cei din Na’vi şi să nu ne lăsăm conduşi de sentimentele egoismului şi consumismului.

Referitor la Oscar, este unul din cei mai principali candidaţi la premiul mare acest an!

Nota: 10 / 10

Categorii:OSCAR, Recenzii Etichete:
  1. alaandrei
    6 martie 2010 la 23:59

    Adam si Eva au avut posibilitatea reala sa traiasca in astfel de atmosfera totusi ca si multi oameni din vremurile noastre care au posibilitatea sa traiasca frumos aleg sa-si iroseasca viata traind in ura si dispret, care nu aduce nimic altceva decit moarte.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu